maanantai 22. kesäkuuta 2009

Pirun hyytelöä



Juhannuksen hitiksi nousi paholaisen hillo. Grilliruokien kanssa se oli todella hyvää, ja ne neljä purkkia, jotka tein viime viikolla, hupenivat melkein saman tien.

Paholaisen hillo

2 prk (à 400 g) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa (voit myös käyttää 800 g tuoreita tomaatteja. Ne pitää kuoria kiehuvan veden avulla, jäähdyttää ja pilkkoa)
400 g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä
8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Kaada tomaatit liemineen kattilaan tai paistokasariin. Halutessasi voit leikata tomaatit saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat veitsellä tai monitoimikoneessa. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput, mausteet ja etikka kattilaan. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää Hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.

Ohje on napattu suoraan Pastanjauhantaa-blogista. Alkuperäinen ohjehan on Dansukkerin sivuilta.

Taivaallista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti