torstai 8. lokakuuta 2009

Aamupalaa


Pari viikkoa työelämää takana. Arjen rutiinit ovat menneet uusiksi. Keskimmäinen ihmettelee joka aamu, miksi hän ei saa aamupalaa. No tuleehan se aamupala hoidossa, mutta olemme tottuneet syömään sen rauhassa koko sakki yhdessä.

Minä syön aamuisin mysliä ja maustamatonta jugurttia. Niin hyvää! Suosimaani mysliä ei saa pikkukaupoista ollenkaan, vaan sen perässä saa ajella hypersupermegamarketteihin. Siksi ajattelin kokeilla omaa mysliä, josko siitä tulisi uusi suosikki.
Laita ensin uuni kuumenemaan 150° C asteeseen.
Tee ensin siirappi: 1,25 dl ruokokidesokeria ja 1,25 dl vettä sekoitetaan kattilassa. Kuumenna hitaasti kunnes se kiehuu. Anna kiehua 2 minuuttia, hämmennä silloin tällöin.
Sekoita kulhossa:

7,5 dl luomukaurahiutaleita (ei pika-sellaisia vaan tavallisia)
1,25 dl suolaamattomia auringonkukansiemeniä
0,75 dl vehnän alkioita
1,25 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
ripaus suolaa
vajaa tl vaniljasokeria

Kaada päälle vähän kerrallaan 1,25 dl rypsiöljyä sekoittaen hyvin.
Kaada viimeksi päälle vähän kerrallaan keittämäsi kuuma siirappi ja sekoita hyvin.
Levitä tämä sekoitus kahdelle pellille leivinpaperin päälle, ja sijoita ne keskelle uunia. Kypsennä tunnin verran joka 15 minuutti.
Ota sitten pelti pois uunista ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon noin 50 g goji-marjoja. Säilytä mysli ilmatiiviissä astiassa.
Alkuperäinen ohje täältä. Puolitin määrät ja tein myslin kaapista löytyvistä tuotteista. Tuli hyvää, mutta mysli pääsi hieman palamaan paiston loppuvaiheessa. Siirapista tuli melko makeaa, joten sitä täytyy kehitellä eteen päin. Superfoodista kiinnostuneena haluaisin kokeilla, miten raakasuklaa toimii myslin seassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti