sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Herkkusunnuntai


Tänään oli oikein herkkusunnuntai. Ruuaksi burritoja (olen rakastunut mustiin oliiveihin, ja tungen niitä joka paikkaan), ja iltapäiväkahveilla ihanan vieraan kanssa nokkospatonkeja ja mustikkamuffinseja. Vieras toi tullessaan sitruunapiirakkaa (joka hupeni noin vaan esikoisen suuhun ennen kuin ehdin piirakkaa ikuistaa) ja mansikoita. Nam!

5 kommenttia:

  1. Vieras kiittää tarjoiluista ja lämpimäisestä, joka ilahdutti vielä kotonakin :)
    Mutta kauhistuu mustista oliiveista; ne ovat oikeasti vihreitä, jotka on lipeäkäsitelty ja värjätty rautaglukonaatilla mustan värin aikaansaamiseksi (lähde Nilsson M-E Aitoa ruokaa). Kalamataoliiveja ei värjätä, ja kivellisiä ei ole myöskään uitettu liiassa kemikaalissa. Jotkut muutkin tummat säästyy kemikaaleilta, mutta eivät ole yleensä ihan täysin mustia. Oliivit on kyllä ihan huippua salaatin ja pitsan täytettä ja suoraan purkistakin suolaisen himoon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tämän lipeäkäsittelyn tiesinkin. Mutta liekö jotain kemikaalin puutetta, mutta kun mun teki niin mieli juuri noita mustia.. Kaapissa olis ollut vihreitäkin, mutta kun keho vaati nyt mustia ;)

      Poista
    2. Ehkä tosiaan raudan puutetta ;)
      Sitruunapiirakan resepti löytyi muuten Wicked Sweet kitchen-blogista (Sorry, en osaa linkata tällä lumialla), ja siellä on monta muutakin sitruunaherkkua, jotka on menossa kokeiluun meitsin keittiössä kesän aikana. Ainakin kun oon suunnitellu ostavani uuden uunin ;D

      Poista
  2. Mansikat!!! Oijoijoi!! Tuskin maltan odottaa että saa maalta päin maistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan parasta :) Meillä odotellaan myös vadelmia ja kirsikoita, lapset hekumoi jo ajatuksella kirsikoista :D

      Poista