keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kesälomalla


Kesäloma alkoi maanantaina. Sitä edelsi hirveä kilpajuoksu aikaa vastaan töissä, mutta niin vain onnistuin jäämään lomalle. Meillä on ollut perinteenä juhlia koulun loppumista, ja tänä vuonna siihen yhdistettiin oma kesälomalle jäämiseni.

Olen leiponut loman alun kunniaksi sacherkakkua, mutakakkua ja tavallista täytekakkua, mutta tänä vuonna tarjottavaksi valikoitui vaahtokarkkikakku.

Pohja:
20 kpl Digestivekeksejä
125 g voita tai margariinia

Täyte:
 300 g vaahtokarkkeja
¾ dl kermaa
1 liivatelehti
2 ½ dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
¼ dl tomusokeria
2 rkl vettä

Sulata voi. Sekoita voisulaan murennetut Digestive-keksit. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Levitä seos pohjaan. Laita vaahtokarkit mikronkestävään kulhoon. Lämmitä täydellä teholla pari minuuttia välillä sekoitellen. Kun vaahtokarkit ovat sulaneet kuoheaksi massaksi, sekoita joukkoon kerma. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa, kunnes seos on jäähtynyt, mutta ei ole ehtinyt jähmettyä. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.Vatkaa kevytvispi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaahtokarkkiseos. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotettu liivate. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi tai yön yli.

Alkuperäinen ohje täältä.

Kakku oli lasten mielestä taivaallista. Omaan makuuni kakku oli vähän liiankin makeaa, mutta koostumus oli oikein hyvä. Ensi kerralla pitänee laittaa koristeitakin, kuten alkuperäisessä ohjeessa. Nyt koristelusuklaat ehtivät mennä parempiin suihin ennen kakun päälle päätymistä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti