lauantai 7. kesäkuuta 2014

Nutellakakku


Lomalla ehtii tehdä mieluisia asioita enemmän kuin arkena. Leivonta on yksi intohimo, jolle yritän kyllä löytää aikaa arkenakin, mutta herkkujen leivonta (ja syönti!) tuntuu korostuvan silloin kun on kotona.

Kahden aineksen Nutella-kakku

5 kpl kananmuna                                            
1 tlk nutellaa (350 g)                                            

Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 20-senttiseen irtopohjavuokaan. Voit öljytä kevyesti pohjan ja reunat vaikkapa rypsiöljyllä. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.Sekoita nutella keltuaisten joukkoon.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto neljässä erässä nutella-keltuaisseokseen. Kääntele huolellisesti tasaiseksi jokaisen lisäyksen jälkeen, mutta älä sekoita, jotta taikina pysyy kuohkeana ja ilmavana.

Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja laita sitten tekeytymään jääkaappiin yön yli.

Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku leivinpaperin päältä työntämällä tarjoiluvadille. Voit siivilöidä kakun koristeeksi tomusokeria. Tarjoa sellaisenaan tai esim. vaniljajäätelön kanssa.

Alkuperäinen ohje mainiolta Soppa365-sivustolta, täältä.

En ole aiemmin koskaan edes maistanut Nutellaa, mutta olipas se hyvää! Kakku oli oikein suklaan rakastajan unelma :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti